Lun. Ott 18th, 2021
Стапици на животот на хонорарецот, или како да успеете во далечинска работа.
Сигурно сте виделе мотивирачки слики на мрежата за работата на хонорарни преведувачи. Снежно-бел песок, примамлив океан, дланки свиткани на земја. И среде сета оваа убавина во импровизирана лежаница, елегантен, исончан убав човек во бели платнени панталони, полека пишува нешто на неговиот нов лаптоп, кој стои како половина автомобил. Но, дали животот на хонорарецот е навистина толку лесен и безгрижен, и колку работа всушност е потребно за да си ја дозволите сликата опишана погоре? Денес тие зборуваат за главните тајни на успешниот специјалист за „дома“ и за тоа што е потребно за да станете таков.
За што да се подготви За да работите што е можно попродуктивно од далечина, одлучете сами: дали се согласувате да ги напуштите шефовите и тимот, самостојно донесувајќи ги сите одлуки и сносејќи одговорност за нивните последици? Ако тоа не ве плаши, бидете подготвени да ги преземете двата предизвици со кои се соочува секој хонорарец.
Сколько стоит моя работа? Как рассчитать ставку фрилансера | Digital Broccoli 1. Секогаш е тешко да се започне Ако само го започнувате своето патување до „далечинскиот управувач“, бидете подготвени за тешкотии. Не секој сака да работи со почетници без препораки и прегледи. Буквално треба да се борите за секој клиент, докажувајќи постојано и повторно дека може да ви се доверат сериозни задачи. Не е важно дали сте текстописец, дизајнер, сметководител, адвокат или програмер, секој треба да „направи име“. Покажете со вашите текстови, скици, способност за балансирање или напишани кодови дека имате перспектива.
Често новодојденците мора да седат без работа долго време. Во овој момент, рацете се спуштаат, самодовербата се приближува до нула, и с and почесто мислите да се откажете од с everything и „како нормалните луѓе“ одат во канцеларија. Ако се чувствувате како да не сте подготвени да ја трпите реалноста на хонорарецот, најдобро е навистина да отстапите.
2. Постојано на работа Кога стекнале сила и стекнале „клиенти“, забавата започнува. Има с and повеќе проекти, желбата да се пропушти следната „вкусна“ нарачка е с and помалку, и воопшто нема слободно време. Чекањето и пребарувањето се заменуваат со интензивна работа која ви одзема добар дел од животот. На одмор, на море, на плажа, на дача, во сабота и недела – вашиот лаптоп е секогаш со вас, секогаш при рака, подготвен да оди. Накратко, успешен хонорарец е секогаш работохолик кој е в loveубен во своите проекти. Главните правила за успех За да го постигнете посакуваното ниво на работа, треба да се придржувате до одредени заповеди на хонорарот, што ќе помогне да се развие вистинската стратегија.
Фрилансер — это кто и чем занимается? Интервью с самозанятым гражданином – Reconomica — истории из жизни реальных людей 2. Репутација Бидете сигурни да добиете портфолио, кое ќе вклучува не само примери за извршена работа, туку и прегледи од клиенти. Добра идеја е да имате сопствена визит -карта или мала веб -страница со список на услуги што ги обезбедувате, линкови до проекти, цени и општи информации за вас. Обидете се почесто да посетувате мастер класи и други тематски настани посветени на вашата професија. Ова не само што ќе ги подобри вашите вештини, туку исто така ќе можете да најдете нови клиенти.
3. Распоред на работа Држете се до распоредот. Ако управувате со неколку проекти одеднаш, најдобро е да развиете режим што е погоден за работа. Не правете с everything одеднаш, особено ако темите се многу различни. Исполнете ги наредбите како прашање на итна или инспирација. Но, најдобро е да работите само на еден проект во еден ден. Никогаш не предавајте работа веднаш по завршувањето. Оставете го настрана завршениот текст, цртеж, дизајн или код некое време. Одвлечете се од други работи, прошетајте и дури потоа повторно проверете с everything. Сигурно, откако ја погледнавте работата со нов изглед, ќе сакате да направите измени, да ги отстраните непотребните или да додадете исчезнати.
Фриланс для бухгалтера: как перейти и где искать работу | Digital Broccoli 4. Објективност Правилно проценете ја вашата работа. Ова е можеби една од најважните и најтешките точки. Ако се чувствувате како да сте пораснале, не плашете се да го подигнете нивото. Имајте на ум дека нивото на плаќање е директно пропорционално со вашата професионалност. Но, во исто време, треба да дадете соодветна проценка на вашите способности.
5. Ориентација кон раст Секогаш тежнејте кон повеќе. Барајте од себе невозможното, подобрете се, не застанувајте. Прочитајте повеќе (специјализирани и фиктивни), фокусирајте се на најдоброто, но натпреварувајте се само со себе. Булат Окуџава еднаш рече: „Кога ми се чини дека сум гениј, одам да ги мијам садовите“ – ова е одлична метафора за борба против гордоста и прекумерната самодоверба. Така, дури и ако сте напишале брилијантна статија, го применивте вашиот „најдобар“ дизајн, водевте неверојатна рекламна кампања, не престанувајте и продолжете да работите.

 




Di Editor

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *