Lun. Ott 18th, 2021

карантин.jpg

QIWI ги објави резултатите од истражувањето меѓу хонорарците и самовработените кои живеат во Русија. Анкетата беше спроведена преку Интернет користејќи ја платформата SurveyMonkey и социјалните медиуми, а учествуваа 300 луѓе. Според резултатите од студијата, пандемијата на коронавирус и поврзаната економска криза во земјата значително влијаеа врз работата и заработката на руските хонорарни преведувачи. Повеќе од половина (52%) од анкетираните забележаа дека за време на мерките за самоизолација и пандемијата на коронавирус, бројот на нивните клиенти се намали, додека 36% од нив се жалат на значително намалување на клиентите. За 29% од испитаниците, бројот на клиенти не се промени, но за речиси 19% се зголеми.

Повеќе од една третина (36%) на хонорарни работници забележаа значително намалување на приходите за време на пандемијата, друга петина (20%) забележаа мал пад на надоместоците. За 23% од анкетираните, приходот не се промени за време на пандемијата. Меѓу овие категории испитаници, 59% од хонорарците бараат нови начини да заработат пари, 10% веќе ги нашле и ги пробуваат. 23% размислуваат само за тоа како да заработат нешто друго. Една петтина од анкетираните хонорарни работници велат дека нивниот приход е зголемен – оние што одговориле на овој начин се вработени во области како што се, на пример, продажба на содржини од игри, достава на курир и собирање старо железо.

Хонорарците, чии приходи се намалија, во најголем дел (64%) го намалуваат овој пад на режимот на самоизолација, во кој клиентите остануваат дома, а нивните барања за работа, како и интересите надвор од работата, се многу ограничени. Останатите го поврзуваат падот на приходите со намалената побарувачка за нивните услуги. 13% од хонорарците исто така забележаа дека цените за нивните услуги паѓаат.

За огромното мнозинство хонорарни работници, режимот на самоизолација и заминувањето на „далечинска работа“ не беше шок: 59% претходно работеле од дома, а сега продолжуваат да го прават тоа. 21% се преселиле дома од јавни места, како што се работни места. 13% се обидуваат да работат почесто од дома за време на карантин, а само 7% одговараат дека с still уште работат на јавни места. Меѓу оние кои се преселиле на работа дома поради режимот на самоизолација, повеќе од половина (53%) се чувствуваат удобно и само 15% се жалат дека работата од дома е многу непријатна.

Најголемиот страв за 33% од испитаниците е поврзан со неизвесноста – времето на завршување на кризата и режимот на самоизолација не се јасни. 19% се плашат од намалување на бројот на клиенти и нарачки. 15% се плашат дека личните заштеди ќе завршат во одреден момент. Во исто време, само 11% од хонорарците се загрижени за самиот коронавирус и ризикот да се заразат со него, а само 8% се плашат да не останат без работа. Во истражувањето учествувале 300 луѓе. Повеќето (77%) од нив се мажи, 23% се жени. Речиси половина (46%) од испитаниците се на возраст од 25 до 34 години, 31% од учесниците во истражувањето се на возраст од 19 до 24 години. Повеќето (40%) живеат во Централниот регион на Русија, 14% – на северо -запад, 12% – во Сибир, 10% – во јужниот и Волгаскиот регион.

Мнозинството (42%) од хонорарците анкетирани од QIWI се ангажирани во веб и промотивен дизајн, 32% се ангажирани во социјални и рекламни мрежи (водечки групи во социјалните мрежи, формираат и спроведуваат рекламни кампањи итн.), 23% работат во развој (веб, содржина на игри, софтвер, итн.). Останатите испитаници се претставници на такви професии како таксист, курир, сервер, продавач итн. * Во одговорот на прашањето, можете да изберете повеќе од еден одговор.

Како да заработите пари преку Интернет во карантин

Как заработать онлайн на карантине 01

Веднаш би сакал да појаснам две точки:

1) Не можете да заработите милиони на вакви начини. Но, лесно можете да најдете работа со скратено работно време што ќе обезбеди дополнителен приход. Некои хонорарни преведувачи (специјалист кој работи за многу клиенти, честопати од дома по бесплатен распоред) создаваат база на клиенти и постепено ја претвораат првично дополнителната база на клиенти во постојана.

2) Секогаш треба да бидете внимателни кога барате работодавач: работете само преку доверливи страници, барем проверете го клиентот на Интернет на основен начин и, ако е можно, преземете авансно плаќање.

Добри се оние услуги каде што клиентот депонира пари на сметката и тие ви се кредитираат автоматски, откако ќе ја завршите работата. Ова дава гаранции и за клиентот и за изведувачот.

Но, работните места со скратено работно време со наслови „заработка дома без инвестиции“, „работа во голема козметичка компанија“ и „собирање пенкала дома“ се многу често вообичаен развод.

Кои се начините да заработите пари.

Как сделать маску для лица в домашних условиях: как сшить?1. Продадете што можете да направите Сегашниот производ во карантин е маски. Ако знаете како да шиете, тогаш нема да биде тешко да пронајдете шема за маска на Интернет. На специјализирани страници за барање работа, можете да најдете работа по шивачка дома. Прелистајте ги страниците Work.ua, Jooble или Robota.ua. Можеби сега тие бараат шивачки дома во вашиот град. Ако сте тргувале на пазарот и сега не знаете каде да ги продавате вашите производи, тогаш обидете се да објавите реклами на Фејсбук групите од вашиот град. Ако имавте редовни клиенти, тогаш додајте ги на општиот разговор на гласник како Viber. Таму можете да пријавите свежа серија производи и да понудите достава до дома.
Зачем нужны комментарии в коде и как их правильно составлять / Skillbox Media2. Напишете коментари со корист Многу луѓе сакаат да пишуваат коментари. И можете да напишете прегледи за да бидат платени. За да го направите ова, постојат размени каде клиентите објавуваат задачи: напишете преглед за одреден производ или услуга на форуми, социјални мрежи или Прегледи на Google. Исто така, постојат задачи за објавување коментари под видео клипови на YouTube. Еден од најпопуларните прегледи за размена е QComment.ru. Тие плаќаат за прегледите што ги нарачува клиентот. Друга опција е да пишувате и да заработувате прегледи на Irecommend. Оваа услуга се исплаќа за да ја видите вашата вистинита и корисна рецензија. Можете исто така да пребарувате задачи за пишување коментари за пишување текстови и хонорарни размени, за што ќе разговараме подолу.
Зачем писать комментарии?3. Напишете промотивни написи, преведете текстови, гледајте видеа и многу повеќе На размената на пишување за пишување Advego, можете да најдете многу задачи од најразлични типови. Од пишување прегледи под одреден мобилен телефон, до превод на статија за медицинска тема. Ако никогаш не сте напишале ништо, тогаш започнете со едноставни нарачки каде што треба да пишувате на форумите. После тоа, можете да прочитате како се пишуваат текстови за оптимизација и да се обидете да преземете таков редослед во работа. На размена можете да најдете и еднократни задачи и редовен клиент. Advego не е единствената опција. Постојат и други популарни размени на пишување и хонорарни размени:
Вебланер Слободна лов Услуги за нарачки преку Интернет За оние што знаат англиски – Upwork Хонорарен.ua Направи го Работа-зила На овие размени, не само што можете да пишувате текстови, туку и да извршувате огромна разновидност на други задачи. Ако сте дизајнер, развивач, специјалист за оптимизација, дизајнер на распоред, специјалист за контекстуално рекламирање или уредување видео, тогаш дефинитивно ќе најдете работа со скратено работно време за себе на овие услуги. Ако немате “напредни” вештини, а исто така не знаете како да пишувате, тогаш на истите размени можете да најдете многу едноставни задачи: креирајте сметки на социјалните мрежи, гледајте видеа и кликнете на реклами, транскрибирајте звук во текст.

Репетитор: как начать

4. Станете онлајн учител Ако можете да научите нешто, обидете се да најдете студенти на Интернет. И по завршувањето на карантинот, можете да останете офлајн или да останете онлајн. Можете да регистрирате профил и да чекате студенти на страниците: Тутор БУКИ Здружение на тутори на Украина Преп Парта Може да предавате преку зум, скајп или видео комуникација во гласници. И на гореспоменатиот Weblancer или таква услуга како Author24, можете да им помогнете на другите за надомест за решавање проблеми, пишување трудови и други студии.
Миллионам россиян запретят играть в компьютерные игры из-за «опасного контента»5.Дали ви се допаѓа да играте компјутерски игри? Зошто да не се испробате како стример? Стример е лице кое е домаќин на видео преноси во живо на специјални платформи. Првично, стримерите снимаа само видеа како играат компјутерски игри. Сега с everything не завршува со поминување на играта. Streamers можат да прегледуваат игри, да водат ток -шоуа во живо, да коментираат за игри на други луѓе. Популарните стримери прават многу добри пари. Можете да заработите пари на неколку начини. Прво, гледачите даваат доброволни донации бидејќи им се допаѓа емитувањето или сакаат да нарачаат песна / акција во етерот. Второ, огласувачот плаќа за рекламирање на неговиот производ во струи. Една од најпопуларните платформи за стриминг е Twitch. Можете исто така да испраќате видеа на YouTube. Втората популарна услуга за стриминг е Миксер. Исто така, постојат платформи како Steam.tv и Smashcast. Постои мобилна апликација Periscope за Android и iOS. Таму, покрај стримингот, можете да заработите дополнителни пари со превод на странски преноси.

Di Editor

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *